Prati Piani, rust en ruimte in Liguria Italië

Tijdens een verblijf op Prati Piani zult u genieten van de rust, ruimte en natuur. U kunt hier heerlijk wandelen, maar ook een bezoek aan het strand en een diner of lunch in één van de nabijgelegen dorpjes kunnen wij u van harte aanbevelen.
Vlak onder het hoogste punt van de Monte Grande, die deel uitmaakt van de Alpes Maritimes, ligt op 1100 meter hoogte het landgoed Prati Piani, dat vlakke weiden betekent. Op het 7 ha grote landgoed, ooit het buitenverblijf van een pastafabrikant en zijn familie, staan drie gebouwen; een villa, een bediendewoning (Casa Cantoniera), die uit twee aparte verblijven bestaat( één met één slaapkamer en één met twee slaapkamers), en een boerderij(Fattoria). Voor de 1-oudervakantie is exclusief de boerderij gereserveerd.
De laatste decennia is dit complex in gebruik geweest als hotel, in de omgeving staat het dan ook nog steeds bekend als Albergo Prati Piani.

View Prati Piani

Prati Piani wordt omringd door dennenbomen en door fruitbomen, waar naar hartenlust van geplukt kan worden. U vindt het complex te midden van met loofbos en olijfgaarden bedekte heuvels, waar riviertjes – nog schoon genoeg voor forel – hun weg doorheen vinden. Eetbare paddenstoelen en tamme kastanjes treft u volop in deze omgeving, die tevens het woongebied vormt voor everzwijnen, vossen en dassen. Prati Piani heeft een eigen bron waarvan het water zich, lager in het dal, bij de rivier de Argentina voegt, die bij Arma di Taggia in zee stroomt.