Wie zijn wij? Uw gastheer/vrouw tijdens de 1-oudervakantie bij Prati Piani

andremonica

Hallo allemaal,

Wij zijn André en Monica Smit.

Tijdens vakanties in de omgeving zag ik, André, een mooi landgoed steeds verder in verval raken. Telkens als ik er langsreed bedacht ik dat het wel erg zonde zou zijn als het niet werd opgeknapt. De verleiding om het landgoed te kopen en te restaureren, werd steeds groter.

In januari 2001 heb ik de knoop doorgehakt en ‘Prati Piani’ gekocht van de beroemde pastafamilie Agnesi. In eerste instantie diende Prati Piani voor mij vooral als zomerverblijf, dat ik in zijn oude glorie wilde herstellen. Want, met een eigen bedrijf in Amsterdam en het co-ouderschap van mijn, toen 7-jarige, dochter Rosa kon ik niet vaak naar Italië. Maar naarmate de herstelwerkzaamheden vorderden, kreeg ik steeds meer de behoefte Prati Piani ook met anderen te delen; de mooie omgeving, de rust en stilte, het gevoel van thuiskomen. Daarom besloot ik de mooie huizen ook te verhuren voor een heerlijke vakantie, een samenzijn met goede vrienden, bruiloften, familiereünies, trainingen of bedrijfsuitjes.

Na de aanleg van het zwembad, kwamen de boekingen sneller dan verwacht. Eén van de huurders was Monica. Ze voelde zich hier meteen thuis en wilde er wel komen wonen, vertelde ze enthousiast. Tijdens haar vakantie hadden we niet veel contact, dat kwam later pas, via e-mail. Ruim een maand later zagen we elkaar weer en sindsdien zijn wij onafscheidelijk en wonen we parttime in Nederland en parttime in Italië, in de voormalige varkensstallen achter de boerderij.

Samen kunnen we heerlijk brainstormen over de toekomst van Prati Piani. Wat zijn de mogelijkheden? Bruiloften, familiereünies, bedrijfsuitjes en -trainingen, vakanties en noem maar op. Ondertussen vonden er diverse bruiloften plaats op Prati Piani, waaronder onze eigen bruiloft, die nog het beste omschreven kan worden als een Bertolli-reclame van een paar dagen lang!

In de oude koeienstallen openden wij ons restaurant ‘La Stalla’, exclusief voor onze gasten. Er is geen menu; u krijgt de Italiaanse keuken uit de streek voorgeschoteld. Voor de kinderen is er uiteraard pizza!

We hopen u op ons mooie landgoed te verwelkomen voor uw vakantie, training, bedrijfsuitje of bruiloft!

Cordiali Saluti

André & Monica Smit